pasi_cykel

 

Redan som liten, var jag en kille, en liten kille som visste vad jag ville och inte.
En liten kille som målade upp mål, stora mål.
Jag ville bli världsmästare.
I början var jag inte så himla noga i exakt vad, men min mormor Elma sa alltid att jag skulle bli något riktigt stort när jag blev stor.
Och vet ni vad?
Jag trodde på henne.
I skolan såg jag mest fram mot roliga timmen, som i min värld, framstod som veckans höjdpunkt. Då fick jag spela ”pajas” och framstod nog många gånger som klassen clown. Redan då älskade jag den där scenen jag fick spela teater på, den scenen som jag nu får äran att stå på än idag.

I ungdomsåren, ägnade jag den mesta tiden åt att idrotta. Som alla sportintresserade killar på den tiden var jag allätare. Jag provade verkligen allt, men fastnade som 16-åring i cykelsporten. Dock så tog det inte så lång tid innan två andra grenar klämde sig in, och plötsligt var jag fast i triathlon-världen! Simning och löpning i kombination med cykel kändes inte alls så tokigt, och en elitkarriär rullade igång med meriter som både svensk och nordisk mästare.

Åren gick och yrkeslivet närmade sig med stormsteg och helt plötsligt när jag en dag tittade i backspegeln så insåg jag att erfarenheten var rätt brokig och bred. Dock såg jag ett samband, en röd tråd, i dessa yrken som jag haft; lärarvikarie, hemsamarit, tidningsbud, konditor, resesäljare/resebyråchef, samt platschef på ett gym. Den röda tråden jag såg var kommunikationen och relationen med människor. Någonstans lades nog grunden redan då, till det jag vill förmedla och förmedlar idag.

Senare hamnade jag, elitidrottsmannen, mitt i livet med allt vad det kan betyda med familj, barn, jobb och stress. Ett liv som ledde till att jag, på grund av min övervikt, inte längre kunde knyta mina egna skor. Där av namnet på föreläsningen.

Idag är jag svensk mästare, VM-trea samt Europa-mästare i min ålderskategori på långdistans triathlon.

Numera kombinerar jag mitt yrke som föreläsare, med att idrotta på elitnivå.

Vänligen Pasi

           
oms_pasi_2[1]

 

 

 

 

389835809

 

iPhoto-bibliotek

 

Senaste blogg inläggen

Partners